Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Biefreepjes en groente uit de wok

Biefreepjes en groente uit de wok

Wat eten wij vandaag: Biefreepjes en groente uit de wok Wat eten wij vandaag: Biefreepjes en groente uit de wok Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 eetl. sesamzaad
  • 400 g (kogel)biefstukken, in reepjes
  • 4 eetl. arachideolie
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes, schoongemaakt
  • 250 g haricots verts, schoongemaakt
  • 250 g broccoliroosjes
  • 250 ml vleesbouillon
  • 1 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. sojasaus

Instructies

  1. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan in een kom.
  2. Verhit de arachideolie in de wok. Roerbak de biefreepjes ongeveer 1 minuut. Schep ze uit de wok in een kom en dek af met aluminiumfolie.
  3. Bak de uiringen in de olie in de wok zacht en glazig. Voeg de groenten toe en roerbak deze enkele minuten.
  4. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de biefreepjes, sesamolie en sojasaus toe.
  5. Schep alles goed door elkaar en verwarm alles nog een 1 minuut. Strooi tot slot de sesamzaadjes erover.

Reageren via facebook