Menu van de dag – Opperdoezer ronde met soepvlees
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 250 g kruimige aardappels
- 450 g soepvlees
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 300 gr gesneden soepgroenten
- 1 laurierblad
- 5 peperkorrels
- 20 Opperdoezer ronde
- 100 g bloemkool
- 100 g groene kool
- 50 g broccoli
- olijfolie
Instructions
- Was en schil de kruimige aardappels.
- Vul een pan met 1½ liter koud water en voeg het soepvlees en de aardappel toe.
- Breng op matig vuur langzaam tegen de kook aan.
- Schep telkens het schuim van de bouillon.
- Pel en snijd ondertussen de ui in halve ringen.
- Hak de knoflook fijn.
- Voeg, als er bijna geen schuim meer bovenkomt, de soepgroenten, het laurierblad en de peperkorrels toe.
- Laat de bouillon 3½ uur trekken.
- Schep dan het vlees en de groenten uit de bouillon en laat de aardappels erin.
- Pluk het soepvlees uit elkaar en bewaar het even.
- Pureer de bouillon en giet door een zeef boven een andere pan.
- Proef en breng de bouillon op smaak met peper & zout.
- Was de kleine aardappeltjes en kook deze in 5-10 minuten gaar (hoe kleiner hoe korter) in gezouten water.
- Haal de aardappelen uit het water en laat deze afkoelen.
- Snijd van de boven en onderkant van de aardappels een dun plakje af en hol de aardappeltjes uit (gaat makkelijk met een meloen-bolletjesboor, maar kan ook met een theelepeltje).
- Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en snijd of scheur de groene koolbladeren in verschillende leuke vormen (rond, reepjes, grillige stukjes).
- Kook deze koolsoorten apart van elkaar in gezouten water enkele minuten tot ze beetgaar zijn.
- Laten uitlekken en breng eventueel op smaak met olijfolie en wat peper & zout.
- Proef en breng het geplukte soepvlees eventueel op smaak met wat olijfolie, peper & zout.
- Doe dit ook met de gekookte koolsoorten.
- Vul de aardappeltjes met het vlees en zet ze in een ovenschaal.
- Dek af met aluminiumfolie.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm de aardappeltjes 10-15 minuten in de hete oven.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Leg de stukjes kool in de bouillon.
- Zet de aardappeltjes in 4 hete diepe borden, schep de bouillon in de borden en leg de bloemkool en groene kool erbij.
- Giet de aardappelbouillon erbij en rasp op het laatst de broccoli over het gerecht.
Serving size: 4 Calories: 384 kcal Fat: 8g Carbohydrates: 44g Protein: 31g
Reageer