Ook FC Medemblik zaterdag 2 weet wat winnen is

MEDEMBLIK – Op een zonnige zaterdag neemt het 2e elftal van Medemblik het op tegen Zwaluwen uit Hoorn. Net als bij de vorige onderlinge confrontatie was er weer de hoop op winst. Op het sportveld van Zwaluwen was de eindstand 1-3 voor Medemblik.

De thuisploeg miste vandaag een aantal spelers maar wel werd weer gestart in de vertrouwde 1-4-3-3 opstelling, met wat troeven op de bank. Onder het toeziend oog van oud coach Roel Kuné werd het duidelijk dat de scherpte een beetje ontbrak de eerste paar minuten. Hier en daar werden wat kansen gecreëerd door beide partijen maar het duurde lang voordat er gescoord werd.

Uiteindelijk kwam daar de goal en was het Jim Bos die de score opende. Na een goed uitgespeelde aanval tikte hij de bal langs de keeper. 1-0. Medemblik had de smaak goed te pakken en de tweede goal was vlak daarna een feit. Het doelpunt kwam wederom van de voet van Jim. De aanval werd vanuit achteruit opgezet en uiteindelijk was het de captain Sven Stapel die de buitenspeler Jim goed bediende met een voorzet en zo stond de 2-0 op het scorebord.

Het team van Zwaluwen30 bood Medemblik ondanks de 2-0 goede tegenstand en kwam nog tot een mooie lob over keeper Rick Kuipers. De bal belandde op de lat. Na de wedstrijd zal keeper Kuipers bekennen dat hij dat allang al gezien had. Rust. Tijd voor een lekker warm kopje thee.

De tweede helft ging van start met wat frisse spelers binnen de lijnen en het duurde niet lang voor dat het niveau van de eerste helft weer opgepakt was. Het eerste schot was een feit. Het was een vrije  trap van Bruinsma, die dit keer wel het volle vertrouwen kreeg van zijn teamgenoten. Het schot belandde net niet tussen de palen.

Daarna was het de club uit Hoorn die de bovenhand voerde. Medemblik hield het goed dicht achterin alleen door wat slordig uitverdedigen werd het erg gevaarlijk voor de goal van Medemblik. De keer dat Medemblik er wel goed uitkwam was het gelijk raak. Na een wel uitgespeelde counter met als eindstation de ingevallen Robin Hoeve alias “Rappe Robbie” werd de 3-0 gemaakt. Hij was goed gepositioneerd voor de goal en was zo zijn tegenstander te snel af.

Na de goal was het gelijk Zwaluwen die de aanval zocht. Met een technisch goed uitgevoerde “panna” op onze nummer 10 kwamen zij met wat geluk vrij voor de goal te staan, het schot volgde maar werd rustig weggekopt door keeper Kuipers. Echter bleef het gevaarlijk en het doelpunt viel vlak daarna, de 3-1 stond op het scorebord en bleef daar staan tot na het eindsignaal.

De 3 punten zijn weer binnen.

Met nog een paar wedstrijden te gaan en het tweestrijd met de lijstaanvoerder nog op het programma doet Medemblik nog volop mee in de titelstrijd.

[signoff]

Reageren via facebook