6.8 C
Medemblik
21 januari 2021 12:19
Medemblik Actueel.

opperdoes jo9-1
opperdoes jo9-1

Bikkels van Opperdoes JO9-1 pakken de eerste 3 punten

OPPERDOES – Afgelopen weekend was het weer zover, de jongens mochten de wei weer in. Het hing er nog een beetje om of de wedstrijd door zou gaan, gezien de weersverwachting. Maar zo rond 9.20 uur kwam het verlossende woord, de wedstrijd ging gewoon door & het veld lag er prima bij!

Vol met enthousiasme begonnen we aan het laatste duel voor de winterstop, dit keer mochten we thuis aantreden tegen SV Spartanen uit Wognum. In een wedstrijd waarbij de temperatuur tegen het vriespunt aan lag, gingen de jongens er vol voor.

Dit bleek ook uit het speelbeeld, want aan aanvallen geen gebrek. Goed tikwerk en weinig weggeven was het advies voor vandaag, dat advies werd goed begrepen. Na een minuut of 7 spelen in de 1e helft kwam de bal via Hessel bij Jarno terecht. Jarno haalde uit en de bal eindigde mooi in het hoekje van het doel, daar was de 1-0!

Hierna werd er goed gecontroleerd en werd er heel weinig weggegeven, de keren dat Spartanen er doorheen kwam, stond Joris goed te keepen. Aan het eind van de 1e helft stond het nogsteeds 1-0 en had VVO de wedstrijd volledig onder controle. Tijd voor wat limonade, thee en een teamgesprek, wat deden de jongens het toch goed vandaag.

De 2e helft werd afgetrapt door VVO en hetzelfde speelbeeld als in de 1e helft begon. VVO was heer en meester op het veld in Opperdoes. Aanval na aanval, tiki taka voetbal à la FC Barcelona. De controle lag volledig in de handen van VVO, de snelheid waarmee het spel zich verplaatste werd door VVO bepaald. Na een minuut of 7 kwam de bal via Joris bij Hessel die maar eens uithaalde, de bal verdween in het doel, 2-0!

Wat een weelde, het zag ernaar uit dat VVO hun 1e wedstrijd in de 3e klasse zou gaan winnen! VVO had de controle en was heer en meester op het veld, Spartanen deelde wel wat speldenprikjes uit maar Koen de L stond ontzettend goed te keepen de 2e helft.

We eindigde het duel met een 2-0 overwinning, door goals van Jarno & Hessel. De 3 punten bleven dus in Opperdoes en door een goede samenwerking van iedereen werd de wedstrijd volledig gecontroleerd!

Het was een genot om te zien, ondanks dat de promotie iets te vroeg kwam, hebben de jongens zich ontzettend goed getoond. De rug gerecht en gingen er elke week weer voor, een geweldige teamprestatie deze eerste seizoenshelft.  Op naar een succesvolle 2e seizoenshelft!

Voor nu is het lekker winterstop en we mogen vanaf 5 januari 2019 meedoen aan het zaaltoernooi in De Tripkouw te Midwoud. Dus bij deze alvast Fijne Feestdagen & een gelukkig nieuwjaar!

Een verslag van Bruce Patrick Blanchard

Reageren via facebook