Fotocredit: KAVB/VidiPhoto

Boer Tom roept iedereen op zijn of haar onderbroek in de tuin te begraven

MEDEMBLIK – Als het aan Boer Tom uit Nieuwe Niedorp ligt begraven wij vandaag allemaal onze onderbroeken in de tuin. Vandaag is de start van ‘Soil Your Undies Challenge’, die jou uitdaagt je onderbroek te begraven in je tuin om zo de conditie van je tuin te checken.

Als jij vandaag je onderbroek begraaft en deze over enkele maanden weer opgraaft en je onderbroek is bijna vergaan dan betekend dit dat het goed gaat met de grond in je tuin. Omdat er veel bodemleven is zal de onderbroek ook eerder vergaan dan als er weinig bodemleven in de bodem zit.

Boer Tom vertelde aan NPO-radio 2 zijn verhaal:

De komende dagen worden honderden onderbroeken door bloembollenkwekers in heel Nederland ingegraven om zo het belang van een rijk bodemleven voor mens, dier, milieu en het klimaat te onderstrepen. Wormen, bacteriën, schimmels en andere organismen zijn nodig om te zorgen voor een natuurlijke balans in de bodem. Daarnaast dragen ze bij aan een juiste bodemstructuur en opslag van CO2 in de bodem. Gezonde grond beschermt bloembollen en andere gewassen tegen ziekten en plagen zodat er beduidend minder chemische gewasbescherming nodig is.

[signoff]

 

Reageren via facebook