Omwonenden Dorpstraat 93 Abbekerk zijn overlast arbeidsmigranten meer dan zat

ABBEKERK – Herrie, afval, geweld enzo gaat het verder, omwonenden van het arbeidsmigrantenpension aan de Dorpstraat 93 in Abbekerk zijn het meer dan zat en willen dat de gemeente nu eens echt gaat ingrijpen en de eigenaar en de diverse uitzendbureau’s op het matje roept en hard gaat handhaven.

In de woning mogen, op basis van een gerechtelijke uitspraak van 8 december 2016, niet meer dan 4 arbeidsmigranten wonen, maar volgens Roelandt Paarlberg van GemeenteBelangen wordt dit al tijden met de voeten getreden.  De gemeente Medemblik staat zelfs toe dat er geen 4 maar 6 arbeidsmigranten mogen wonen tegen de uitspraak van de rechter in. Vanaf  1 juni aanstaande moet het probleem wel over zijn omdat het contract met het huidige uitzendbureau dan afloopt en het pand dan gaat worden bewoond door een echtpaar.

Paarlberg wil van de gemeente Medemblik weten welk toezicht er gehouden is vanaf het moment dat de woning is verhuurd als pension voor arbeidsmigranten en op welke wijze er toezicht is gehouden en waarom de gemeente niets heeft gedaan om de sitiuatie in hand te houden en niet zo te laten escaleren wat nu aan de hand is en daarmee de woonsituatie en leefbaarheid van de omwonenden te hebben aangetast.

In een mailwisseling met de omwonenden geeft de gemeente aan dat zij bewust is afgeweken van de gerechtelijke uitspraak over de maximaal aantal arbeidsmigranten van 4. De omwonenden vinden dit onverteerbaar en Paarlberg wil dan ook weten of het college het met hem eens is dat het niet naleven van de gerechtelijke uitspraak ongepast en geen voorbeeldfunctie is.

In de mailwisseling schrijft de gemeente Medemblik ook dat er zal worden gehandhaafd maar dit is tot op de dag niet het geval tot grote ergenis van de omwonenden.

[signoff]

Reageren via facebook