Je verwacht het niet maar de Aldi en Lidl zijn de duurste supermarkten

MEDEMBLIK – Dit blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma Kassa dat de prijsverschillen van de diverse supermarkten heeft onderzocht en waar supermarktketen Dirk als goedkoopste en de Aldi en Lidl als duurste uit kwamen.

Na Dirk is de Jumbo de één na goedkoopste supermarkt gevolgd door de Plus en Albert Heijn. DEEN Supermarkten is niet in het onderzoek meegenomen omdat dit een niet landelijke supermarktketen is.  Het testteam van Kassa kocht bij alle 6 de grootsupers 27 dezelfde producten, vrijwel allemaal de meest gangbare budgetproducten.

Dat het niet vreemd is dat de Aldi en Lidl hieruit als duurste naar voren kwamen ligt aan het simpele feit dat  zij vrijwel geen A-merken voeren, sinds kort de Aldi wel, en zij de BTW-stijging en salariskosten moeten opvangen door de huismerken duurder te maken en niet zoals de andere 5 supermarktketens doen, de A-merken duurder te maken en daar de hogere kosten mee opvangen.

Waar beide supermarkten wel de beste in zijn is kwaliteit voor prijs, zo zijn bv de porties bij Lidl bij veel producten groter dan bij de A-merken bij de overige supermarktketens.

[signoff]

 

Reageren via facebook