Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Dikke friet met Parmezaanse kaas en dragon-avocadomayonaise

Dikke friet met Parmezaanse kaas en dragon-avocadomayonaise

Wat eten wij vandaag: Dikke friet met Parmezaanse kaas en dragon-avocadomayonaise Wat eten wij vandaag: Dikke friet met Parmezaanse kaas en dragon-avocadomayonaise Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 el dragon of, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 8 grote vastkokende aardappels, schoongeboend
  • 1 l frituurolie of
  • 1 l zonnebloemolie
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 0,5 tl cayennepeper of
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl knoflookpoeder

Instructies

  1. Verhit de frituurolie tot 180ºC. Frituur een kwart van de friet licht goudbruin.
  2. Herhaal met de rest van de friet. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  3. Leg de friet in een enkele laag op de bakplaat en bestrooi met de Parmezaanse kaas, cayennepeper en knoflookpoeder.
  4. Gratineer de friet circa 4 minuten in de oven en serveer met de mayonaise.

Opmerkingen

Voorbereiding Pureer de avocado met de dragon en meng goed met de mayonaise en het citroensap. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de aardappels met schil in dikke frieten. Kook de aardappels beetgaar, dep ze droog en bewaar in de koelkast.

Reageren via facebook