Het gaat niet echt goed met HEMA, nieuwe eigenaar zet onderdelen in de verkoop

MEDEMBLIK – De verliezen blijven zich opstapelen en ook het vierde kwartaal 2018 werd wederom een kwartaal waarin de cijfers diep rood kleurden, een recordverlies van maar liefst 233 miljoen euro werd er genoteerd door het grootwinkelbedrijf met diverse vestigingen in Westfriesland waarvan sommige via franchisenemers.

Marcel Boekhoorn, de nieuwe eigenaar van HEMA gaat nu drastisch ingrijpen in het bedrijf en zet o.a. de bakkerijen in de verkoop, in deze bakkerijen worden o.a. de taarten, gebakjes en snacks geproduceerd voor de HEMA-winkels, Boekhoorn wil met de opbrengst de schuld van het bedrijf verlagen.

Ondanks een omzetstijging van 8.5% blijft het tobben met het bedrijf om in de zwarte cijfers te komen. De vorige eigenaar van HEMA wist het bedrijf ook niet uit het slob te trekken en zadelde het bedrijf met een enorme schuld op. Deze schuld wil Boekhoorn nu zoveel mogelijk wegwerken om het bedrijf weer gezond te krijgen.

Over het hele jaar 2018 werd een nettoverlies geleden van 232,9 miljoen euro, mede door afschrijvingen op goodwill, zonder deze afschrijving was het verlies fors minder namelijk 6.6 miljoen euro.

[signoff]

Reageren via facebook