Medemblik Actueel.

Algemeen

Het fietsexamens voor de basisschoolleerlingen komt er weer aan

MEDEMBLIK – Op donderdag 11 april is het weer een spannende dag voor de leerlingen van de basisscholen in de gemeente Medemblik, het jaarlijkse fietsexamens wordt dan weer afgenomen. Zowel in de ochtend als ’s middags zult u groepjes scholieren zien rondrijden in oranje hesjes, hou er dus rekening mee dat zij een examen afleggen.

In de diverse kernen zullen routes worden uitgezet waar de scholieren langs moeten fietsen, op centrale plekken staan dan examinatoren te kijken of zij zich houden aan de verkeersregels. Voor de jongens en meisjes die deze examens gaan afleggen is het altijd een moment van nerveusiteit, ga ik het wel of niet redden.

Het praktisch Verkeersexamen is onderdeel van het totale verkeersonderwijs op de basisschool. Tijdens het VVN theoretisch Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. Maar verkeer is ook vooral praktijk. Verkeer leer je niet alleen uit een boekje. Tijdens het praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen en daardoor veilig fietsen.

Het examen benadrukt impliciet het belang van fietsen als gezond en milieuvriendelijk gedrag. De fietscontrole als onderdeel van het praktisch Verkeersexamen maakt kinderen en ouders bewust van het belang van een veilige fiets.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook