Medemblik Actueel.

(pop)muziek

40-jaar Palmpop – Old meets New

DE WEERE – 40-jaar jongeren, feest, muziek, talent, samenkomen, bier drinken, kotsen, (liefdes)relaties ontstaan en lopen stuk. Vele duizenden Palmpop bezoekers hebben door de jaren heen mooie herinneringen opgebouwd. De jongeren vroeger zijn inmiddels 60+, maar Palmpop is jong gebleven.

Dit jaar staat Palmpop volledig in het teken van het 40 jarig bestaan. Daarbij heeft de organisatie een selectie gemaakt van oude bekenden, nieuw talent (zoals altijd) en zelfs een 2e akoestisch podium. Er zijn 3 legendarische bands geboekt die eerder op Palmpop hebben gestaan. Allereerst MARK FOGGO (1996), voor Palmpop bezoekers van het eerste uur. Deze Brits-Nederlandse Ska legende was 23 jaar geleden al fenomenaal, maar weet hij nog altijd de zalen te overtuigen. Met retestrakke feestelijke ska! Lekker snel, lekker goed, lekker vrolijk!

De mannen Steff, Benno en Dim van BEAVERSHOT (2006) komen nog een keer een lekker potje beuken in het Theresiahuis. Ze hebben naam en faam opgebouwd in West-friesland, Duitsland en zelfs in Amerik0061. Voor de jongste Palmpop generatie komen de mannen van SON MIEUX (2016) met hun aanstekelijke nummers (onder meer Even en Easy) weer terug naar De Weere.

Daarnaast heeft het Palmpop bestuur weer een uitgebreide muzikale analyse gemaakt van nieuw vers talent. De Belgische rockband BLACK MIRRORS met hun energieke leadzangeres Marcella di Troia komen a la Royal Blood en Queens of the Stone Age lekker rocken in De Weere. LONE WOLF is een ‘’heerlijk energiek en positief bandje’’ en ‘’ ze spelen retestrakke sets met catchy eigen nummers’’. Tenslotte komt de Zeeuwse indierock band PEER ook lekker rocken.

Palmpop pakt dit jaar uit met een 2E EXTRA PODIUM waar diverse akoustische zangers en zangeressen (Nico & Joey, Two Tones en Julia Elize) zullen optreden. Dus er is, zoals altijd, wat te kiezen voor oud en jong.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook