MEDEMBLIK – Pompoensoep! Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.
Kookstaptip: Ga je voor gemak? Maak de soep dan met 1.2 kilo kant-en- klare pompoenstukjes (zak 400 g).
Serveertip: Lekker met een topping van gehakte ongezouten notenmix of in stukjes gebroken kaaskoekjes met roomboter. Serveer in een apart bakje bij de soep.
Serveertip: Serveer de soep eens met een verse-kruidenolie. Pureer daarvoor (per 4 personen) 10 g platte peterselie, 5 g bieslook en 100 ml milde olijfolie in een hoge beker met een staafmixer.
Bewaartip: Je kunt de soep van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.
Ingrediënten
Instructies
Extra
© Albert Heijn / Allerhande