19 C
Medemblik
20 september 2020 16:14
Medemblik Actueel.

Vanochtend eerst nog veel bewolking

MEDEMBLIK – Vanochtend start aanvankelijk met veel bewolking waaruit mogelijk nog een spatje regen kan vallen, in de loop van de middag klaart het op en tegen het einde van de middag is het vrijwel overal zonnig. De middagtemperatuur loopt op naar 20 graden bij een matige, 4Bft, wind uit het zuidwesten. In de nacht naar woensdag draait de wind naar het westen en koelt het af naar 15 graden.

Warme woensdag

Woensdag wordt de warmste dag van de week, de temperatuur gaat al snel richting de 20 graden om in de middag door te stijgen naar 24 mogelijk zelfs 25 graden waardoor er weer een zomerse dag kan worden bijgeschreven voor dit jaar. De wind is matig 4Bft, en waait uit het westen/zuidwesten. Het is op een enkel wolkje na vrijwel onbewolkt dus de zon krijgt alle ruimte om te schijnen. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 14 graden en gaat de wind de noordwesthoek op zoeken.

Bewolking komt terug

Vanaf donderdag gaat de wind eigenlijk in de verkeerde hoek zitten, het noordwesten, waardoor er gevoelig frissere lucht van boven de Noordzee onze kant wordt opgestuurd en dat gaan wij direct merken aan de temperatuur, deze komt overdag nog maar amper boven de 16 graden uit voor de donderdag, vrijdag en zaterdag, zondag kan het 18 graden gaan worden. Het blijft wel droog maar door de overheersende bewolking zal de zon niet al te vaak te zien zijn.

Na het weekend gaat de zomer echt beginnen. de temperatuur gaat weer richting de 20 plus graden, de wind draait richting noordoost en voert droge warme lucht aan waardoor de bewolking zal verdwijnen en het weer overwegend zonnig gaat worden in onze regio.

Beoordeling door het KNMI

Donderdag zien we in alle leden een zwak koufront doorkomen, mogelijk met wat neerslag. In de meeste EPS-leden zien we daarna de opbouw van een volgend hogedrukgebied. De onzekerheid zit vooral in de positie van het hoog. Tot het weekeinde van 23/24 juni zien we in vrijwel alle EPS-leden het hoog nog ten westen van ons land, resulterend in een aantal dagen met beduidend lagere temperaturen. Het verplaatsen van het hoog naar centraal Europa na het volgende weekeinde zien we slechts in ongeveer 20% terug. Het overgrote deel van de leden houdt een centrum in de buurt van de Britse Eilanden met een uitloper naar de Noordzee, resulterend in een stroming tussen noord en oost. De spreiding in de temperatuur is dan ook groot, maar in ongeveer 70% van de leden komen de temperaturen boven normaal uit. De ECMWF cluster scenario’s geven voor de volgende week sterke aanwijzingen voor de overgang naar een geblokkeerd stromingspatroon.

Voor meer weer kijkt u op de website van ons weerstation

De zevendaagse vooruitblik met eerst nog veel bewolking, maar de zomer komt eraan
De zevendaagse vooruitblik met eerst nog veel bewolking, maar de zomer komt eraan

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?