16.6 C
Medemblik
9 juli 2020 13:48
Medemblik Actueel.

Rob Hartog Europees Kampioen Supersportklasse - foto Philippe Damiens
Rob Hartog Europees Kampioen Supersportklasse - foto Philippe Damiens

Rob Hartog Europees kampioen in de Supersportklasse

ABBEKERK – Rob Hartog heeft in stijl de Europese Supersport titel binnengehaald. Op Magny Cours kwam de coureur van Team Hartog Against Cancer na een zware race als eerste over de finish van de EK-rijders. Hartog werd na een gevecht voor het laatste punt zeventiende in de World Supersport wedstrijd.

Rob Hartog had op voorhand van de World Supersport race in Magny Cours zeer goede papieren voor de titel in de FIM Europe Supersport Cup. De coureur uit Abbekerk was ook sterk onderweg tijdens de trainingen met zijn Technomotion Kawasaki ZX-6R met Front Row Components. Hartog stond in alle sessies aan de rand van de top-tien en hij was constant het snelste van de EK-rijders. In de Superpole kwalificatie was Hartog veertiende en daardoor mocht hij zondagmiddag vanaf de vijfde startrij de wedstrijd aanvangen.

Het werd een zware wedstrijd voor Hartog. De start was goed en Hartog lag elfde in de eerste sector, maar viel in de ronden daarna terug naar de zeventiende plaats. Vervolgens wist de Kawasaki-rijder langzaam naar voren te komen en vocht met een groep rijders voor het laatste punt. In het tweede deel van de race reed Hartog op een vijftiende plaats, maar in de slotfase moest hij toch twee rijders voorbij laten en kwam hij als zeventiende over de finish. Hartog werd met deze uitslag wel de winnaar van de EK-wedstrijd en tevens pakte hij de titel in het Europese Supersport kampioenschap!

Bericht gaat verder onder de slideshow

Commentaar Rob: ‘Het is een super gevoel om Europees kampioen te zijn! Dit is waar we het hele jaar voor gewerkt hebben en dan is het natuurlijk fantastisch als het lukt. Het was nog mooier geweest als het we het mooie race hadden kunnen afsluiten. Vooraf was ik niet veel met het kampioenschap bezig, maar in de race nam de spanning misschien toch wel de overhand. We hebben een sterk seizoen gehad en een mooie marge opgebouwd, waar we nu van konden profiteren. Het team heeft keihard gewerkt en we hebben mooie en minder mooie momenten meegemaakt dit jaar. Vorig jaar zijn we de titel op één punt misgelopen en nu hebben we hem, daar gaan we nu van genieten! Ik wil het team, sponsoren en alle mensen die mij steunen bedanken; zonder jullie was deze titel niet haalbaar geweest!’

De wedstrijd wordt zondagavond om 20:15 uur herhaald op Eurosport 2.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?