14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 13:46
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Oud-Medemblikker Jacob Pijper wint 4uurs van Assen

MEDEMBLIK – De rijders Rodney van der Lee uit Zaandam, Jacob Pijper  uit Koog a/d Zaan, Wilco de Vries uit Zaandam en Jan Dirk Oud uit Ameland kwamen uit voor Preeker Racing Team met een gemiddelde rondetijd van 1:57 minuten.

Jacob Pijper startte als eerste, vanaf P19 tijdens de spectaculaire Le Mans-start. Hierbij rennen de rijders naar de motoren toe om zo snel mogelijk te starten en weg te racen. Voor dat hij de pitstraat in ging lag hij op een keurige 1ste plaats, waarna Wilco de Vries de strijd overnam.

Wilco reed snelle en constante rondetijden van 1:58 en na 30 minuten gaf hij het stokje over aan Rodney van der Lee. Deze deed er nog een schepje boven op, en ondanks de harde wind, reed hij keurige rondes van 1:56.

Na zijn sessie nam Jan Dirk Oud het over en deze zorgde ervoor dat, ondanks een valpartij, hij de 1ste plaats behield.

Met nog 1,5 uur te gaan, 2 rondes op voorsprong was het de taak om rustig te blijven, geen gekke acties te maken en niet onder de druk te bezwijken. En dat lukte, Rodney reed de laatste 20 minuten van de wedstrijd zeer constant en zodoende kwam hij namens Team Preeker Racing als 1ste de finish over!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?