6.8 C
Medemblik
26 februari 2021 00:11
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – zon en wolken en warm weekend voor de boeg

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met (stapel)wolken en perioden waarop de zon volop zal schijnen. Als de zon schijnt loopt de UV-waarde snel op dus denk aan de juiste bescherming, ook in een lentezonnetje kan je al snel verbranden. De wind waait vandaag uit het noordoosten en is zwak van kracht. De middagtemperatuur loopt op naar 12 graden en daalt naar een graad of 4 in de nacht naar zaterdag.

Warm en zomerweekend

Het weekend ziet er toch wel heel anders uit, zaterdag nog wel wat bewolking maar de temperatuur schiet dan al omhoog richting de 15 lokaal 16 graden. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten en daait in de nacht naar zondag naar het oosten.

Zondag voert deze oostelijke wind warme lucht met zich mee, de middagtemperatuur loopt lokaal op naar 20 misschien wel 21 graden. Veel bewolking is er niet zodat de zon volop de ruimte gaat krijgen. De UV-waarde loopt op naar rond de 4, dus denk aan de juiste bescherming.

Na het weekend is de maandag ook nog een vrij zonnige dag maar daarna gaat er toch wel de nodige veranderen. De temperatuur gaat fors naar beneden en op vrijdag komen we niet eens meer in de dubbele cijfers. De wind bijft uit de noordoost/oosthoek waaien waardoor buiien geen kans gaan krijgen om ons te bereiken.

[signoff]

Reageren via facebook