Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik – wisselend bewolkt met zonnige perioden

MEDEMBLIK – De maandagochtend begint met flinke zonnige perioden afgewisseld met stapelwolken waaruit soms wat neerslag kan vallen, soms in de vorm van hagel. Overdag loopt de temperatuur op naar rond de 10 graden maar tijdens een bui daalt dit snel richting een graad of 6 (normaal is 16 graden voor deze tijd van het jaar) en dit alles bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit het westen/noordwesten. Maandagovond klaart het op en kan de temperatuur in de nacht flink gaan dalen tot enkel graden boven het vriespunt.

Dinsdag in de middag een toenemende kans op een enkele bui, overdag 11 graden in de nacht naar woensdag dalend naar 3 graden en een zwakke zuid/zuidwestelijke wind die in de nacht doordraait naar het zuidoosten en dan trekt de bewolking ook dicht maar blijft het nog wel droog.

Woensdag is de grootste kans op neerslag, overdag 13 graden, in de nacht naar donderdag 5 graden en er staat een matige tot vrij krachtige zuidoostelijke wind. Soms kan het even flink doorplensen. Na woensdag blijft het wisselvallig maar vanaf het weekend komt de zon wat meer te voorschijn en trekken de buien weg.

[signoff]

Reageren via facebook