Sportverenigingen Wognum: ‘Medemblik, handjes af van onze gymzaal’

WOGNUM – De impasse lijkt volledig te zijn nu de sportverenigingen wethouder Joset Fit hebben laten weten dat sloop van de gymzaal een absolute no go is. Wognum komt ruimte tekort om de vele sportverenigingen op te vangen, de huidige sporthal de Bloesem blijkt veelste weinig capaciteit te hebben om elke vereniging tevreden te stellen en daarom wil de gemeente Medemblik een tijdelijke sporthal bij gaan plaatsen.

Deze tijdelijke sporthal zou dan of bij de Bloesem moeten komen of op het sportterrein van De Spartanen in Wognum, maar ook daar zetten de sportverenigingen grote vraagtekens bij, zeker op het gebied van voorzieningen en de kosten van een semi-permanente sporthal. Maar de grootste weerstand is de mogelijke sloop van de gymzaal in Wognum waar dan de sporthal zou moeten komen te staan, de verenigingen erkennen dat er wat achterstallig onderhoud is maar zijn zeer content met de gymzaal en willen niet dat de gemeente deze gaat slopen.

Hoe het allemaal afloopt zal eind deze maand tijdens de gemeenteraadsvergadering duidelijk worden als de gemeenteraad gaat besluiten of er een semi-permanente sporthal gaat komen in Wognum en waar in Wognum.

[signoff]

Reageren via facebook