12.5 C
Medemblik
4 augustus 2020 04:55
Medemblik Actueel.

Wereldmuziek bij Hyperion

BENNINGBROEK – Muziek uit verschillende werelddelen is te beluisteren in het Witte Kerkje van Benningbroek tijdens de Hyperion-avond van vrijdag 12 april. Acht mensen hebben een bijzonder muziekstuk uitgezocht en laten dat horen, merendeels via de geluidsinstallatie. Voorafgaand daaraan staan ze stil bij de betekenis van deze muziek voor henzelf of voor hun land.

Vooral deze verhalen geven de avond een bijzonder tintje. Zo vertelt Fleur Admiraal de bekendste legende uit haar geboorteland Basjkirostan (Rusland) en Jessica Huisman geeft uitleg over muziek uit Jamaica. Hans van der Veen deelt zijn passie voor muziek uit de VS en organist Jeroen Rijpkema speelt variaties op een bekende compositie van Ludwig van Beethoven op het Van Dam-orgel. Frans van Til en zangeres Joséphine uit Benningbroek zullen livemuziek uit diverse landen ten gehore brengen.

Na afloop is er een drankje met wereldhapjes.

  • Vrijdag 12 april, Wereldmuziek.
  • Witte Kerkje, Kerkelaan 10,  Benningbroek
  • Inloop 19.30 uur, aanvang 20 uur.
  • Gratis entree, vrijwillige bijdrage welkom.
  • Meer info www.stichtinghyperion.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?