26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 12:56
Medemblik Actueel.

Wonen nieuwe stijl op het voormalige voetbalterrein van DEK

Wonen nieuwe stijl op voormalig DEK-terrein

MEDEMBLIK – Een groep particulieren verzameld in de CPO Groep Medemblik, CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, heeft zich enige tijd geleden gemeld bij de gemeente Medemblik voor de door de gemeente aangewezen kavel op het voormalige DEK-terrein.

Toen de plannen bekend werden hebben een aantal mensen zich aangemeld bij Ik Woon Betaalbaar (IWB) om te onderzoeken wat voor hun de mogelijkheden zijn voor CPO nieuwe stijl op het DEK-terrein. Op 3 juni 2016 heeft een eerste gesprek plaatsgevonden tussen IWB en de gemeente Medemblik waarna de groep zich verder heeft gevormd na een bijeenkomst in oktober 2017 georganiseerd door de gemeente Medemblik.

Binnen de groep is er een groot overeenkomst van wensen en ideeën en ondanks dat er ook verschillen zijn is de CPO een ideale vorm van bouwen voor de CPO als groep. De CPO richt zich met het bouwen van de woningen op de aangewezen kavel vooral op duurzaamheid, architecteur, indeling, materiaalkeuzen, afwerkingen en opties. Binnen de CPO is er onvoldoende kennis en ambitie om inhoudelijk invloed uit te oefenen op keuzes met betrekking tot zaken als bouwmethodiek en bouwkundige details, hiervoor heeft het CPO externe begeleiding noodzakelijk en wenselijk.

16 woningen

Op het door de gemeente Medemblik aangewezen kavel komen in totaal 16 woningen, bestaande uit 4 tussenwoningen, 4 hoekwoningen en 8 twee-onder-één-kap woningen. De woningen zullen gasloos worden gebouwd volgens de nieuwe regels van de gemeente Medemblik om nieuwbouw gasloos te bouwen.

Het betreffende kavel op het voormalig DEK-terrein

Van de 16 woningen zijn er nog maar 2 beschikbaar, 1 rijwoning en 1 twee-onder-één-kap-woning maar de CPO verwacht dat deze ook snel vergeven zullen zijn.

Duurzaam en energiezuinig bouwen

De CPO laat weten dat de 16 woningen energieneutraal zullen worden ontworpen door aan de ene kant woningen te realiseren die aan de ene kant zo weinig mogelijk energie verliezen en aan de andere kant juist energie leveren.  Hiervoor denkt de CPO aan warmtepompen, het luchtdicht bouwen met hoogwaardige isolatie, drielaagse beglazing en innovatieve hybride panelen .

De gemeente Medemblik en de CPO verwachten dat de eerste woningen medio juli/augustus 2021 zullen worden opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Het bouwrijp maken van de grond start in de zomer van 2019 in september 2019 zullen de eerste bouwwerkzaamheden op het terrein beginnen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?