OZB-stijging Medemblik illegaal.

Medemblik – De gemeente Medemblik laat de OZB-belasting meer stijgen dan dat er in 2015 met minister Plasterk is afgesproken. In 2015 is afgesproken om de OZB-belasting met maximaal 1.57% te laten stijgen, in Medemblik gaat de OZB met 2.7% omhoog.

Gemiddeld in Nederland stijgt de OZB met gemiddeld 2.45% wat nog steeds ruimschoot boven de gemaakte afspraak met de minister ligt. De ozb stijgt dit jaar het meest in de Limburgse gemeente Meerssen: 37 %. Een huiseigenaar in deze gemeente gaat gemiddeld € 115 meer betalen. Nummer twee en drie op de lijst zijn Duiven en Kampen, met stijgingen van respectievelijk 28 % en bijna 17 %. 

De gemiddelde Nederlandse huiseigenaar betaalt in 2016 zo’n € 288 aan ozb. Vereniging Eigen Huis constateert al jaren dat de macronorm niet werkt. Daarom vraagt de vereniging het kabinet om dwingende maatregelen te nemen, om huiseigenaren te beschermen tegen een te sterke stijging van de ozb. 

Bovendien wil Vereniging Eigen Huis de geplande uitbreiding van het gemeentelijk belastinggebied benutten om de grondslag van de ozb te verbreden. Naast huiseigenaren dienen ook huurders mee te betalen aan gemeentelijke voorzieningen, vindt de vereniging.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.