6.8 C
Medemblik
21 januari 2021 11:36
Medemblik Actueel.

Mike van Vugt winnaar Benelux race in Genk C012655 (Foto: Bas Kaligis )

Topper Mike van Vugt dominant naar zege in Benelux-kampioenschap

GENK – Oud en vertrouwd, zo reed Mike van Vugt zondag naar de zege in de Rotax Max Junioren-klasse tijdens de eerste ronde van het Benelux-kampioenschap. De veertienjarige karter uit Wognum domineerde het hele weekeinde op het circuit van Genk. Hij won drie van de vier heats en won bovendien beide finales.

Het is mijn eerste overwinning van dit seizoen. Ik heb er even op moeten wachten, maar nu is het gelukt. Ik ben terug aan de top”, zei de dolblije winnaar na afloop van de tweede finale. “Het ging best goed dit weekend. Het is heel mooi dat ik hier met het maximale aantal punten voor het kampioenschap wegga.”

Mike van Vugt naar zege in Benelux kampioenschap C01_1106
(Foto: Bas Kaligis )

De manier waarop Mike afgelopen weekeinde in de rondte reed, deed denken aan het vorige seizoen waarin hij ook soeverein was in de Junioren-klasse. Toen won de talentvolle Noord-Hollander elk kampioenschap waaraan hij meedeed, alleen de Rotax Max Grand Finals won hij niet. In november moest hij in Brazilië genoegen nemen met de derde plaats. Dat moet dit jaar dus anders, was Mike stellig. “Ik wil dit jaar de Grand Finals wel winnen.

De topper van JJ Racing rijdt dit seizoen behalve het BNL-kampioenschap ook het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono, de Rotax Max Euro Trophy en het nieuwe WK Rotax Max in Le Mans. “Alles winnen is natuurlijk het ultieme doel. Ik ga er keihard voor werken om dat doel te halen. Ik werk nu met een sportdiëtiste en ik ga twee keer per week naar de sportschool om meer spieren te kweken en zo zwaarder te worden. Ik merk dat het werkt omdat ik tijdens de races wat meer over heb dan voorheen.”

Omdat Mike inmiddels is begonnen aan zijn derde jaar bij de Junioren en al vele races en kampioenschappen heeft gewonnen, is hij één van de meest ervaren jongens in de klasse. Daarvan maakt zijn team JJ Racing graag gebruik door de nieuwe jongens in de klasse te laten begeleiden door Mike. Hij vindt het leuk om te doen. “Ik probeer ze naar een acceptabel niveau te helpen. Zo heb ik afgelopen weekend in Wackersdorf twee dagen met een Duitse jongen getraind. Ik ben best ervaren bij de Junioren en zo kan ik mijn ervaring mooi overbrengen op anderen.” Ook profiteert hij er zelf van. “Je bent tijdens zo’n training steeds aan het vechten op de baan.

Hoewel de concurrentie in de klasse volgens Mike dit jaar iets sterker is dan vorig jaar blijft hij onverminderd ambitieus. Hij wil zoveel mogelijk winnen. In Genk liet hij daar afgelopen weekeinde alvast geen twijfel over bestaan. Hoewel hij al veel vaker op de hoogste trede van het podium had gestaan, was er ook deze keer weer die welbekende grijns van hem. “Winnen blijft leuk!”

Mike van Vugt bedankt zijn vader en moeder, zijn broertjes, Jacco van Dijk van JvD Power, Jeffrey Groothuis van JJ Racing, monteur Gerard Traarbach en Koelewijn Autoschade.

[signoff]

Reageren via facebook