Medemblik Actueel.

Rob Hartog wint EK Race op Misano Italië - (Foto Philippe Damiens) 1

Rob Hartog staat te popelen om de gashendel weer open te draaien

ABBEKERK – Na een lange zomerstop staat de tweede seizoenshelft op punt van beginnen voor Team Hartog – Against Cancer. Aanstaand weekend rijdt Rob Hartog tijdens een gastoptreden in het Duitse IDM Supersport kampioenschap op het TT Circuit Assen, alvorens hij een week later in actie komt op Portimão in de World Supersport.

Na een zomerstop van twee maanden kan Team Hartog niet wachten om weer van start te gaan. Rob Hartog gaat momenteel aan de leiding in de FIM Europe Supersport Cup met nog twee wedstrijden gaan. Hartog verdedigt in de races op Portimão en Magny Cours een voorsprong van zestien punten op de nummer twee in het kampioenschap Eemeli Lathi. Hartog verzamelde in de eerste zes wedstrijden ook al 27 WK-punten en dat zijn er evenveel als vorig jaar tijdens een heel seizoen.

Voordat de strijd om de Europese titel losbarst, komt Hartog eerst aanstaand weekend (7 t/m 9 september) in actie op het TT Circuit Assen in de IDM Supersport klasse. Het evenement voor het Duitse kampioenschap is een ideale gelegenheid voor de coureur uit Abbekerk om zich klaar te stomen voor WK-wedstrijd in Portimão die een week later zal plaatsvinden. Het is ook gelijk weer een drukke periode voor Team Hartog, want zondagavond na het IDM Assen vertrekt de trailer al richting Portugal.

Tijdens het IDM evenement in Assen zal Scott Deroue ook uitkomen namens Team Hartog op een Kawasaki ZX-6R in de IDM Supersport. De samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door Kawasaki Benelux. Deroue komt normaal gesproken uit op een Kawasaki in de World Supersport 300 klasse. 

Hartog en Deroue rijden aanstaand weekend zowel zaterdag als zondag een wedstrijd in de IDM Supersport. Zaterdagmiddag start de race om 15:30 uur en zondagmiddag om 14:40 uur.

Rob Hartog: ‘Het is ondertussen hoog tijd geworden om weer op de Kawasaki ZX-6R te stappen. We hebben zeker niet stilgezeten in de zomerstop en hebben veel getraind met de supermotard, crossmotor en natuurlijk ook de gebruikelijke fysieke trainingen. Het is erg mooi om tijdens het IDM evenement in Assen weer ritme op te doen voor de komende WK races. De IDM Supersport klasse is dit jaar een mooi en competitief veld. Er komen ook altijd vrij veel sponsoren van ons naar het evenement, dus we gaan zeker proberen om voor hen en de fans iets moois te laten zien!’

Reageren via facebook