Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

Wat eten wij vandaag: Bloemkoolschotel Wat eten wij vandaag: Bloemkoolschotel Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 4 vastkokende aardappels, geschild, in blokjes
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • circa 500 ml halfvolle melk
  • 1 eetl. currypasta of
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 10 g boter
  • 250 g champignons, in plakjes

Bereidingtijd

Instructies

  1. Kook de aardappelblokjes met de bloemkoolroosjes in de melk en de curry pasta op een matige hittebron gaar.
  2. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin en knapperig. Bestrooi ze met een beetje zout.
  3. Schep de groenten en aardappels uit de melk zodra ze gaar zijn en verdeel ze over de borden. Schep de champignons er bovenop.

Reageer op dit onderwerp