20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 16:04
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Twisker Peter Vlaming wordt door de rechter verplicht met pensioen gestuurd

TWISK – Zelf wil de 64-jarige Peter Vlaming nog helemaal niet met pensioen, maar zijn werkgever, de gemeente Hollands Kroon, wil dat hij wel met pensioen gaat. Peter Vlaming wijst op de regeling voor ambtenaren om door te mogen werken tot hun 70ste.

Om toch nog tot zijn 70ste te mogen werken voor de gemeente Hollands Kroon heeft Peter de stap naar de bestuursrechter gemaakt om zo zijn gelijk te krijgen. De rechter besloot helaas anders en gaf de gemeente Hollands Kroon waardoor Peter Vlaming nu verplicht met pensioen moet.

Lees ook: Peter Vlaming(66) uit Twisk wil helemaal niet van zijn AOW genieten

Ondanks diverse brieven aan zijn werkgever met verzoeken om ook na het bereiken van de pensioensgerechtigde leeftijd te mogen doorwerken bleef Hollands Kroon bij haar standpunt om Vlaming eervol ontslag te verlenen op de dag dat hij de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Hollands Kroon zegt hierover dat de functie van Vlaming door de automatisering kan worden opgevangen en dus niet meer nodig is.

Vlaming zelf stelt dat Hollands Kroon onterecht zijn verzoek heeft afgewezen, door zijn verzoeken aan zijn werkgever om ook na het halen van de AOW-gerechtigde leeftijd te mogen doorwerken, drie andere collega’s van Vlaming kregen wel ontheffing en mochten doorwerken na het halen van de AOW-gerechtigde leeftijd. Vlaming: ,,Mijn werk wordt nu gedaan door een re-integrerende medewerker die geen bouwkundig toezichthouder is, er er dus voor mij geen goede vervanger is gevonden.

De rechter ging niet mee in het verhaal van Vlaming en stuurt hem dus met pensioen. Ook heeft Peter Vlaming geen recht op een transitievergoeding.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook