23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 06:05
Medemblik Actueel.

Foto credit: Kenneth Lambrecht - WSBK Flat Out
Foto credit: Kenneth Lambrecht - WSBK Flat Out

Rob Hartog 10e in sterk startveld

ABBEKERK – Na een sterke race is Rob Hartog als tiende over de finish gekomen in de World Supersport race op Motorland Aragon. Tevens mocht de coureur uit Abbekerk na afloop van de race naar het parc fermé, omdat hij de winnaar was in de FIM Europe Supersport Cup. Een prachtig begin van het seizoen!

Rob Hartog moest vanaf de zestiende startplaats zijn eerste race van het World Supersport seizoen aanvangen. De start was geweldig, want na de eerste sector lag de coureur van Team Hartog – Against Cancer al in tiende positie. Vervolgens wist Hartog in de openingsfase nog een paar plaatsen op te schuiven en reed na vijf ronden zelfs op een achtste plaats.

Hartog wist zich goed te handhaven in deze groep die reed voor een zesde plaats. Halverwege de race kreeg de rijder uit Abbekerk het even lastig toen drie rijders hem binnen in één ronde passeerden. Later wist hij zijn ritme weer terug te vinden en een mooie tiende plaats voor zich op te eisen. Hartog reed de hele race aan de leiding in de FIM Europe Supersport Cup en staat daardoor na één race met zes punten dan ook bovenaan in het kampioenschap. Een sterke start van het seizoen en een hele mooie opwarmer voor de thuisrace van volgende week (22 april) op het TT Circuit Assen!

Commentaar Rob: ‘Mijn start was super en ik lag na de eerste ronde al op plaats negen. Ik kon mij vervolgens goed settelen binnen de top-tien en was op jacht om nog wat rijders te pakken. Halverwege de race werd ik door drie rijders ingehaald, waardoor ik de aansluiting verloor. Aan het einde kwam ik net tekort om nog wat posities te winnen, maar deze tiende plaats is een heerlijke start van het seizoen! Het team heeft onwijs goed gewerkt en we kijken nu al uit naar Assen!’

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?