17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 02:13
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Vrijspraak voor mishandeling in oudejaarsnacht in Medemblik

ALKMAAR – De politierechter in Alkmaar sprak dinsdag een 26-jarige man uit Grootebroek vrij van een mishandeling met zwaar lichamelijk letsel. Volgens het openbaar ministerie had de verdachte in de oudejaarsnacht een man mishandeld in het Kraaienest in Medemblik. Het slachtoffer raakte daarbij zwaar gewond. Zijn voortanden zaten los, zijn mond moest op twee plaatsen worden gehecht, zijn kaak raakte ontzet en hij had blauwe plekken. De man raakte knockout na de mishandeling. De officier van justitie had 3 maanden celstraf geëist tegen de Grootebroeker.

De verdachte ontkende stellig dat hij de man had mishandeld. ,,Ik was daar niet eens. Het is gewoon onzin wat die smeerlappen zeggen. Ze willen mij de schuld in de schoenen schuiven.” Hij doelde daarbij op de getuigenverklaringen van twee mannen en een vrouw, die pas in april bij de politie vertelden dat de Grootebroeker degene was geweest die het slachtoffer had mishandeld. Andere getuigen wezen juist een van deze twee getuigen aan als degene die de man in elkaar had geslagen.

De officier van justitie twijfelde niet aan het verhaal van de drie getuigen en vond dat er genoeg bewijs was om de verdachte te veroordelen. Hij vond ook dat de man zes weken celstraf moest gaan uitzitten, die hij nog op de lat had staan. De Grootebroeker liep namelijk nog in een proeftijd in de bewuste oudejaarsnacht.

Hoewel de politierechter vond dat er genoeg wettig bewijs was, zei ze dat ze teveel twijfel had om de verdachte te veroordelen. ,,Het heeft een paar maanden geduurd voordat uw naam werd genoemd in het onderzoek. Zelfs de barvrouw zegt dat iemand anders het slachtoffer sloeg. Omdat ik twijfel, ga ik u vrijspreken.” De Grootebroeker haalde opgelucht adem en bedankte de politierechter uitvoerig na de uitspraak

Reageren via facebook