Ingezonden brief: Mijn kind is door wanbeleid de dupe

MEDEMBLIK – Het relaas van een ouder die zijn kind cliënt was bij het nu failliete Huis vol Compassie. De ouder wilde niet met naam en toenaam genoemd worden maar is bij de redactie bekend.

En dan lees je opeens op Medemblik Actueel dat ‘Huis vol Compassie’ door de rechter failliet is verklaard door vooral financieel wanbeleid van het bestuur. En dan gaat het spoken in je hoofd, hoe nu verder met mijn kind die daar onder behandeling is?  Mag zij er nog wel heen, moeten we op zoek naar een nieuwe behandelcentrum?

Hoe is het mogelijk dat het bestuur van Huis vol Compassie er zo’n puinhoop van heeft kunnen maken, is daar geen controle op vanuit de gemeente(n), is er geen toezichthouder, let het GGZ daar niet op, of is het enkel een kwestie van afschuiven en ogen dicht doen.

Over de ruggen van hun cliënten hebben zij er een puinhoop van gemaakt, en moeten zij zich daar dan ook straks voor verantwoorden? Het zal wel niet, de mantel der liefde zal wel weer uit de kast worden getrokken en over een jaartje beginnen ze gewoon weer ergens anders een nieuw Huis vol Compassie.

Maar ons kind en de andere kinderen, zitten er nu mee, de eerst komende tijd is de zo broodnodige zorg niet meer aanwezig, moeten wij dan maandag maar bij het GGZ gaan aankloppen voor hulp, want zij moet haar zorg krijgen. 

Naam bekend bij de redactie.

Reageren via facebook