Medemalaca Vocali, al 35 jaar toonaangevend.

MEDEMBLIK – Het gemengd koor Medemalaca Vocali bestaat 35 jaar. Opgericht nadat het Medemblikker Stadskoor had opgehouden te bestaan, is het niet meer weg te denken uit het culturele leven van Medemblik. Inmiddels telt het koor ongeveer honderd leden, die wekelijks naar St.Pieter komen om fanatiek te oefenen. In een gezellige sfeer, dat wel.

Ieder jaar zijn er concerten in de Bonifaciuskerk. Daarbij wordt muziek ten gehore gebracht  van heden en verleden, variërend van religieuze stukken tot opera. Zo heeft Medemblik de laatste jaren kennis kunnen maken met de muziek van de eigentijdse Welshe componist Karl Jenkins. Maar ook Haydn, Mozart, Vivaldi en Beethoven stonden op het programma, om nog maar te zwijgen van Verdi, Dvořák, Orff en Grieg. En dat alles met begeleiding van een professioneel orkest en samen met veelal jonge solisten. Ieder concert is een spektakel onder leiding van de gedreven dirigent Jan Laan, steeds opnieuw zeer gewaardeerd door het publiek.

Ook dit jaar heeft het koor weer een verrassend werk op het programma staan: het Te Deum van de Franse componist Charpentier. Een verrassend stuk, want bij de openingsmaten zullen de gedachten van het publiek ongetwijfeld teruggaan naar de songfestivals met Een Beetje Kleine Kokette Katinka, het schansspringen in Garmisch- Partenkirchen, de jaren van Ard en Keessie, de miraculeuze Europacup-wedstrijden van Ajax en Feijenoord, en …

Maar voordat dit een “weet-je-nog-wel-oudje” stuk wordt, weer gauw terug naar de muziek. Het Te Deum, een lofzang voor God, is een werk voor koor en solisten.

Daarna komt de Chorfantasie van Ludwig van Beethoven, door velen gezien als een vingeroefening voor het bekende “Alle Menschen werden Brüder “. Dit stuk wordt uitgevoerd samen met de bekende Medemblikker pianist Ramon van Engelenhoven. Daarna wordt het opera, met koren uit werken van Verdi, Rossini, Mascagni en Gluck. Bekende melodieën, die het publiek zeker zullen aanspreken.

De concerten worden gehouden in de Bonifaciuskerk in Medemblik op zaterdag 23 maart om 20.15 uur en zondag 24 maart om 14.30 uur.

Dit jaar zijn de solisten: Serena Perez, Tinka Pypker, Arco Mandemaker en Pierre Mak. Daarnaast is er ook weer een orkest van 30 professionele musici aangetrokken. Het belooft een afwisselend concert te worden.

Kaarten à € 20,00 zijn verkrijgbaar bij:

  • Verenigingsgebouw Sint Pieter – 0227-542156
  • Marskramer – Bagijnhof 6, Medemblik
  • Praktisch Projectmeubel – 0227-540015
  • info@praktischprojectmeubel.nl
  • Kinderen t/m 12 jaar betalen € 10,00
  • [signoff]

Reageren via facebook