Band ‘Op Grijze Wijze’ speelt duofiets voor Leekerweide bij elkaar

Wognum – De band Op Grijze Wijze heeft ieder jaar een project. De opbrengsten van hun optredens komen ten goede aan een bepaald doel. Afgelopen jaar heeft de band gespeeld voor Leekerweide. Met een prachtig resultaat: een duofiets met elektrische trapondersteuning ter waarde van 6500 euro. Met deze fiets kunnen cliënten van Wentel 5B en de Veerman er met een begeleider op uit trekken. Deze duofiets is op 14 november op feestelijke wijze aan Leekerweide overhandigd.

Leekerweide de gelukkige

Samen muziek maken, optreden voor een enthousiast publiek, plezier maken en genieten. Dat is voor ons beloning genoeg. Dus waarom de vergoeding voor het optreden niet in een project gestopt en anderen er blij mee maken? Dat was de gedachte van ons allemaal uit de band. Ieder jaar kiezen we daarom een doel uit. Dit jaar is dat Leekerweide. En dan speciaal de woningen Wentel 5B en de Veerman.

We hebben toch wel een wat speciale band met Leekerweide. Dit omdat twee bandleden hun dochters op Leekerweide wonen. Dan geeft zo een mooi resultaat wel een bijzonder gevoel. Met de duofiets kunnen de cliënten van de genoemde woningen er op toerbeurt op uit trekken. De woningen doen samen met de fiets. Op de fiets is een plaatje bevestigd waarop staat dat de fiets geschonken is door Op Grijze Wijze aan de cliënten van Leekerweide.

Duofiets is uitkomst

Jolanda Kappelhof en Suzanne Broersen, clusterhoofden van de woningen Wentel 5B en Veerman, zijn heel blij met de fiets. “We hadden deze aanvraag bij Stichting Vrienden van Leekerweide uitgezet. Zulke uitgaven mogen we niet vanuit het zorgbudget doen. Hiervoor zijn we dus afhankelijk van giften en donaties. Stichting Vrienden zet zich in voor het realiseren van dit soort zaken. Hartstikke goed, want zulke kado’s betekenen heel veel voor onze cliënten,” vertellen de damens.

Onze cliënten zijn al wat ouder en niet iedereen is goed ter been. Een stukje wandelen is fijn, maar we komen niet zo heel ver. Dat is met de duofiets wel anders. De horizon wordt verbreed, we kunnen echt even 1-1 er met een cliënt op uit. Zo betekent de duofiets betekent voor hen een stukje vrijheid. Lekker trappen in de wind, of regen dat kan ook een goed gevoel zijn. Naar de winkel, naar het sportveld. ”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.