Sjaak Schipper heeft zijn marathonschaatsen aan de wilgen gehangen

MEDEMBLIK – Hij wilde het afgelopen seizoen nog 1x alles op alles zetten om zijn laatste schaatseizoen op de marathon glans te geven en die wens is deels uitgekomen. Op de Weissensee wist Sjaak Schipper net naast het podium te grijpen op de Alternatieve Elfstedentocht en hij wist de achtste plek in het ONK voor zich op te eisen.

Winnen deed hij tijdens een Grand Prix wedstrijd op het bevroren water bij Falun, werd hij zelfs Nederlands Kampioen bij de beloften en was vaak voorin te vinden op wedstrijden die op natuurijs werden geschaatst. Op kunstijs ging het allemaal wat minder, mede door klachten met zijn rug konden de bochten soms een crime wezen, Sjaak schaatste liever op natuurijs, rechtdoor beukend op het ijs kon hij zelfs de spijtende demarages van andere schaatsers vrij gemakkelijk volgen.

Maar nu zit het erop, zijn schaatsen mogen aan de kapstop worden gehangen. Op de video kijken wij even terug naar 1 van de wedstrijden die Sjaak Schipper reed op natuurijs.

[signoff]

Reageren via facebook