13.3 C
Medemblik
25 mei 2020 01:08
Medemblik Actueel.

Sophie en René gaan voor goud bij de Special Olympics World Games

WERVERSHOOF – Sophie Oud uit Zwaagdijk en René van Diepen uit Hoogwoud gaan voor goud bij de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De twee skeeleraars van Radboud Inline Skating vertrekken volgende week met hun coach Kelly Schouten met nog eens 63 andere Nederlandse atleten.

Sophie heeft er enorm veel zin in. “Heel erg. Ik denk dat het heel groot en leuk gaat worden.” Haar trainer Kelly Schouten vult aan: “Het zijn de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking. Het is groots opgezet. Het stadion is groter dan de Amsterdam Arena. Er is een openings- en slotceremonie. Dat wordt een hele gave ervaring.”

Kanshebbers
Maar behalve de mooie ervaring gaat het natuurlijk ook om prestaties van de skeeleraars. Bij de nationale kampioenschappen was Sophie nog de snelste op de 100 en 300 meter.

René won de 1000 meter en behaalde brons op de 500 meter. Maar wie nou de beste is van de twee? “Ik”, zegt René vol bravoure. Natuurlijk hopen wij dat ze allebei in de prijzen vallen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook