Andijks bedrijf genomineerd voor Agrarische Ondernemer 2019

ANDIJK – Ze telen bloemkool op 140 hectare en doen zelf de verkoop. Ze werken met oog voor de klant en de omgeving. De drie oudere broers (Bas (60), Nico (56) en Ton (53)) dragen het bedrijf nu over aan de jongere Slagters (Pé (28), Kees (26), Ruud (22) en Paul (20)).

Nominatie Agrarische Ondernemer 2019

Zelf afzet organiseren, groeien met de klant en ondernemen met oog voor de omgeving. Dat zijn de wegen die hebben geleid naar het succes van het financieel sterke bedrijf van bloemkooltelers Fa. P.N. Slagter.

De broers Bas (60), Nico (56) en Ton (53) Slagter stelden een doel toen ze in 1987 het ouderlijk bedrijf overnamen: ze wilden rond hun 55e financieel onafhankelijk zijn. Dat is gelukt, vertelt Ton Slagter. De bloemkooltelers bouwden hun bedrijf in de loop der jaren steeds verder uit en zorgden met een doordachte strategie voor een kerngezond bedrijf, valt te lezen op de website van agrarischeondernemer.nl

In het West-Friese Andijk telen ze bloemkool op 140 hectare. Ze begonnen in 1987 met 30 hectare en konden er door de jaren heen percelen bijkopen. Naast de teelt van (voor 98%) witte bloemkool, regelen de ondernemers de afzet van twee andere bloemkooltelers. Gezamenlijk zijn ze hiermee goed voor 8% van de Nederlandse markt. Voor een klant in België verzorgen ze de handel in ijsbergsla en broccoli.

Stemmen op de familie Slagter doe je hier

[signoff]