Educatiemedewerker rollenspeler André de Vries

De Museumstoomtram zoekt jou…

HOORN/MEDEMBLIK – Vanaf 30 maart kan de Spannendste Tijdreis weer vrijwel dagelijks worden gemaakt tussen Hoorn en Medemblik. Het laten rijden van de stoomtrams in het levende museum is vooral een kwestie van veel en enthousiast mensenwerk. De vrijwilligers van het museum zoeken collega’s om daarbij te helpen! 

Vrijwilligers

Bij de Museumstoomtram zijn zo’n 300 vrijwilligers actief in allerlei functies. Mannen en vrouwen, in leeftijd variërend van 16 tot 80 jaar. De Museumstoomtram is voor het seizoen 2019 op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

  • Stationschef: in een historische rol informatie verschaffen over ons museum op station Medemblik en Wognum. Zorg dragen voor het op tijd vertrekken van de tram en zorgen dat het stationsgebouw er verzorgd uitziet;
  • Lokettist: de afhandeling van de kaartverkoop en informatieverschaffing op de stations te Medemblik en Hoorn;
  • Horecamedewerker: het service verlenen aan onze vele gasten, door het serveren van hapjes en drankjes in de tram of in de restauraties van de stations;
  • Medewerker educatieve presentaties: in het kader van De Stoomsafari ontdekken jonge bezoekers van de Museumstoomtram alles over stoomtrams en de mensen die ermee reisden en werkten. Wij zoeken vrijwillige medewerkers die op een levendige manier de geschiedenis van de stoomtram willen vertellen en laten zien als publieksbegeleider of door in een historische en educatieve rol op te treden als postconducteur, goederenarbeider of verkleedjuffrouw.

Ervaring of speciale kennis is in principe niet nodig. Na een kennismaking en introductie zal iedere nieuwe vrijwilliger in zijn/haar functie worden opgeleid. Wij vragen een beschikbaarheid van minimaal twee dagen per maand.

Op zaterdag 23 maart a.s. organiseert de Museumstoomtram in het stationsgebouw in Hoorn (van Dedemstraat 8, Transferium/NS station ) een vrijblijvende kennismakingsbijeenkomst voor  nieuwe collega’s. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

[signoff]

Reageren via facebook