Medemblik Actueel.

opperdoes jo9-1
opperdoes jo9-1
Algemeen Voetbal

De Bikkels van Opperdoes J09-1 halen genadeloos uit

OPPERDOES – Het was heerlijk voetbalweer. De jongens hadden er zin in en dit was aan alles te zien. Dus, hup, op naar het veld, we speelden 7 tegen 7 afgelopen zaterdag.

Een verslag van Bruce Patrick Blanchard

1e helft
De wedstrijd was net begonnen en Hessel zorgde, via een scrimmage, voor de 0-1. VVO was scherp aan het duel begonnen en ging fel de duels aan. Goed samenspel van het gehele team, waarbij Joris de bal terugspeelde naar Jarno (keeper) om deze dan weer te verleggen naar Tim P. Tim P zorgde met een mooie pass dat Koen W vrij kwam te staan voor de 0-2.

Koen ‘Boem’ W zorgde door gewoon te doen voor de 0-3. Hierna was de beurt aan David, waarbij de jongens, wederom, goed samenspeelde. Uiteindelijk kwam de bal bij David terecht en die haalde genadeloos uit, 0-4.
Hessel had na de 0-1 de smaak te pakken en ging goed door, goed jagen van iedereen zorgde ervoor dat Hessel de 0-5 binnenschoot.

Zullen we dan 9 tegen 7 gaan spelen?

De jongens gingen door en na een mooie assist van Tim P, maakte Hessel de 1e hattrick van de wedstrijd, 0-6. Het ging met speels gemak, de jongens tikten goed en Joris zag een gaatje en schoot de 0-7 tegen de touwen. Bijna rust en de jongens bleven maar doorgaan, de doelpuntenmachine was weer geolied. Koen W maakte er nog 1, de 2e hattrick van de wedstrijd en zorgde voor een 0-8 ruststand.

Een kleine teambespreking.

Tim, Tim & Jarno gaan voorin spelen.. Koen, David, Hessel achterin en Joris op het doel. Terug naar het veld en vol gas er weer tegenaan.

Nogmaals gevraagd of Dindua niet met 9 spelers wou gaan spelen, zodat het nog een beetje leuk bleef. Dit wilden ze toch wel en dus gingen we de 2e helft van start met 9 van Dindua tegen 7 van Opperdoes.

2e helft

De 2e helft begon voortvarend, Tim P zorgde met een Bergkampiaanse actie voor de 0-9. Mooie aanval van VVO, de bal kwam via Jarno bij Tim P terecht, die gaf de bal in alle rust een stift over de keepster heen.
Hessel was op dreef en schoot met scherp, hij maakte zijn 4e doelpunt van de dag voor de 0-10.

De dubbele cijfers waren behaald, maar de jongens waren nog niet klaar. David kreeg het op zijn heupen en schoot de 0-11 tegen de touwen. Nog een bal op de kruising, nog een via de kruising naast, nog een via buitenkant paal naast.. Toen had David het geniale idee om vanaf de zijlijn uit te gaan halen, feilloos, via de onderkant lat, in de goal, 0-12. Tevens de 3e hattrick van de wedstrijd.

Tim L had enkele kansen om de 0-13 erin te tikken, maar helaas lag de keepster van Dindua steeds goed.
Jarno probeerde het ook meermaals, maar hier werd het een beetje vollig voor het doel, en helaas dus geen doelpunt voor Jarno.

(Ja, 16 man op een klein veldje..) Hessel zag nog een gaatje en gaf de bal een rollertje langs de keepster voor de 0-13. Maar de kers op de taart kwam na een geweldige aanval via alle spelers van Opperdoes, uiteindelijk zorgde Joris (als keeper zijnde) voor de assist op Tim P. Hij legde de bal dood, prachtige aanname, zocht de hoek uit en schoot de 0-14 tegen de touwen. Hierna vond de scheidsrechter van dienst het wel prima en floot af.

Alleen de pingels moesten nog genomen worden. Tim L, Hessel, David, Koen W, Joris & Jarno schoten allemaal raak, Tim P mistte helaas.

Dindua schoot 6x raak en mistte 3x. Eindstand qua pingels: 6-6

Wat hebben de jongens weer ontzettend goed gevoetbald. Het tiki taka begint er weer lekker in te sluipen en door goed samenspel krijg je de tegenstander op de knieën.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook