Boekje ‘zij gaven hun leven’ voor alle basisscholen

Medemblik – Zij gaven hun leven is de titel van het boekje over Wognumse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook staan in de uitgave verhalen over de omgekomen bemanningsleden van de twee bommenwerpers. Zij stortten neer op Wognums grondgebied en over A.C. de Graaf. Het boekwerk is samengesteld door het 4 mei-comité Wognum en wordt jaarlijks gegeven aan leerlingen van groep 7 of 8 uit Wognum en Zwaagdijk-West. 

De kinderen van de Lidwinaschool kregen maandag 11 april deze boekjes. Burgemeester Streng reikte de exemplaren op donderdag 21 april uit aan leerlingen van de basisscholen Hiëronymus en Speelwagen.

Tijdens de bijeenkomsten werd het verhaal verteld van Otto Broekhuysen, één van de slachtoffers uit Wognum. Vervolgens lazen enkele leerlingen een door henzelf geschreven tekst voor over het thema oorlog en vrede. Vervolgens ging burgemeester Streng in gesprek met de kinderen en hij overhandigde de boekjes aan de leerlingen.