16.9 C
Medemblik
7 juli 2020 11:02
Medemblik Actueel.

Sonja Barend te gast in Cultura Andijk

ANDIJK – Op zondagmiddag 10 maart van 15.00 – 17.00 uur organiseert Cultura Plus voor de tweede maal het schrijverscafé. Deze keer is de koningin van de talkshow, Sonja Barend, onze gast.

Zij wordt deze middag geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Het gesprek gaat over haar in 2017 uitgekomen boek; Je ziet mij nooit meer terug en over haar indrukwekkende televisie carrière.

Sonja Barend (1940) is opgegroeid als Sonja de Groot in Amsterdam. Ze verloor haar vader op 2-jarige leeftijd toen hij in de tweede wereldoorlog door de bezetter naar Auschwitz werd afgevoerd. Onbekend met deze gebeurtenis, groeide ze op met de naam van haar stiefvader en kwam pas toen ze tien jaar oud was achter het lot van haar biologische vader.

Na de mulo ging ze werken bij een bank. Zij ging ’s avonds naar de HBS en vond werk via een beroepskeuze-adviesbureau. Via dat kantoor kwam zij bij de televisie terecht.

Een greep uit de programma’s waar zij aan mee heeft gewerkt; Fenklup, Dagje ouder, Sonja ’s avonds, Wie van de drie, Sonja’s goed nieuws show, Sonja op maandag en Barend en Witteman. De bekende slotzin van  haar praatprogramma’s was: ”Voor straks lekker slapen en gezond weer op.”

Naar haar is de jaarlijkse Sonja Barend Award vernoemd, een prijs voor het beste tv-interview. Eva Jinek mocht deze prijs vorig jaar ontvangen.

Wij gaan er van uit  dat deze middag veel belangstellenden zal trekken. Daarom vragen wij u dringend om u vooraf aan te melden op het volgende emailadres: Culturaplus2.0@gmail.com of even te bellen met Cultura, uiterlijk 9 maart. Entree € 10,=, inclusief kopje koffie of thee vooraf

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook