Medemblik Actueel.

Zelfs het hectometerpaaltje zoekt de diepte op (Foto: NH Nieuws / Henk Prins)
Zelfs het hectometerpaaltje zoekt de diepte op (Foto: NH Nieuws / Henk Prins)
Algemeen

Scheuren in de weg, N239 afgesloten

MEDEMBLIK – De provincie Noord-Holland heeft op de N239 tussen de A7 en Medemblik enkele scheuren in het wegdek en het aangrenzende talud geconstateerd. De betreffende locatie is inmiddels afgezet om dit wegdeel te ontlasten en te monitoren. Voor de verkeersveiligheid op de N239 wordt het verkeer via verkeerslichten langs de afzetting geleid. Vanaf maandag 23 april is er overdag een volledige afsluiting.

1 rijbaan afgesloten

De N239 tussen de A7 en Medemblik is al gedeeltelijk afgesloten over ongeveer 150 meter rond hectometerpaal 24,0. Verkeer vanuit beide richtingen wordt dag en nacht via een rijbaanafzetting en verkeerslichten langs de afzetting geleid, ook tijdens het weekend van 21 en 22 april. De provincie stelt alles in het werk om hinder zoveel mogelijk te voorkomen. Maar er kan sprake zijn van oponthoud met mogelijk langere wachttijden.

Vanaf maandag 23 april 2018: overdag volledige afsluiting N239

In het weekend vindt onderzoek aan het wegdeel plaats. Vanaf maandagochtend 23 april 2018 start de provincie met de plaatsing van een stalen damwand langs het wegdeel. De N239 is dan overdag volledig afgesloten. Het verkeer wordt via borden omgeleid. ’s Avonds en ’s nachts is de weg toegankelijk, maar wordt het verkeer omgeleid via een rijbaanafzetting en verkeerslichten. Het plaatsen van de damwand neemt enkele dagen in beslag. Zodra bekend is wanneer de weg kan worden vrijgegeven, informeert de provincie de omgeving en weggebruikers direct. Nood- en hulpdiensten kunnen het werk altijd passeren.

Meer informatie?

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

 

Reageren via facebook