Gestolen juwelenkistje hoogbejaard echtpaar Winkel is gevonden

WINKEL – Het gestolen kistje met sieraden van het hoogbejaarde echtpaar uit Winkel is gevonden. Vier dieven hadden het echtpaar vorige week beroofd van het kistje en al hun spaargeld, meldt NH Nieuws.

De zoon van het echtpaar, John Mels, meldt op Facebook dat het zijn ouders Albert (92) en Hieke (90) “erg goed doet”.

De kist werd door een man gevonden in een sloot. Het goud was eruit, maar er zaten nog wel een aantal zilveren erfstukken van het echtpaar in. In de doos zat ook een oud rijbewijs. De man herkende de naam die daarop stond.

Het echtpaar Mels, dat al meer dan 50 jaar een textielwinkeltje runt aan huis in Winkel, werd voor 15.000 euro aan spaargeld bestolen door vier ‘klanten’. Ook de huishoudportemonnee met 750 euro en de kist met sieraden ter waarde van bijna 7.000 euro werden ontvreemd.

Een crowdfundingsactie werd vrijdag in het leven geroepen door kleindochter Elvira. De actie heeft tot nu toe ruim 26.000 euro opgehaald.

[signoff]

Reageren via facebook