Menu – Peultjes met sinaasappel en munt
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Lekker met geroosterdeilets) of een vegetarische schnitzel
Ingredients
- Rasp van 1 sinaasappel de schil. Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de vliezen.
- Kook de peultjes 3 minuten met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten. Blus af met sherry of witte wijn.
- Meng de crème fraîche met sinaasappelrasp, honing en de helft van de munt.
- Schep de peultjes door de bosui en verwarm.
- Voeg de sinaasappelpartjes toe.
- Serveer de peultjes bestrooid met de rest van de munt en de crème fraîche.
Instructions
- sinaasappels (schoongeboend)
- g peultjes (afgehaald)
- eetl. olijfolie
- lente-/bosuitjes (in schuine stukjes van 1 cm)
- scheutjes sherry of
- scheutjes witte wijn
- ml demi crème fraîche
- theel. honing
- eetl. verse munt (gehakt)
Notes
[b]In plaats van peultjes zijn verse doperwten, tuinbonen of sperziebonen ook lekker.[/b]
Reageer