Bente Kerkhoff met afstand de beste tijdens het NK Marathonschaatsen

OOSTWOUD – De dames Junioren B gingen er vanaf het moment dat ze werden afgesloten er volle bak tegen aan. De ene na de andere demarrage van marathonschaatsters die probeerden een ronde op het peloton te pakken, maar helaas voor deze meiden waren al deze pogingen tot mislukken gedoemd. 

Tot op zes ronden voor het einde toen Oostwoudse Bente Kerkhoff het probeerde en zowaar uit de greep van het jagende peleton wist te blijven en solo over de finish kwam en zich een heel jaar Nederlands Kampioen Marathonschaatsen bij de Junioren B. mag noemen.

De uit Wieringerwerf afkomstige Evelien Vijn wist de tweede plek voor zich op te eisen en Ramona Westerhuis uit Hoorn pakte tot slot de bronzen medaille. Iris Tiben uit Medemblik kwam als 23e over de finish.

Bente dankte vooral haar overwinning doordat ze in het peleton naar elkaar gingen kijken en niet direct achter haar gingen aanrijden vertelde ze aan Schaatsen.nl .

[signoff]

Reageren via facebook