9.9 C
Medemblik
23 november 2020 17:09
Medemblik Actueel.

Laura Hijne start actie om benen van nichtje te behouden

MIDWOUD – Het nichtje van Laura Hijne is geboren met Spina Bifida of te wel een open ruggetje. Louise Vermie is nu 39 jaar en vecht ook al 39 jaar voor haar gezondheid maar door haar open ruggetje is haar gezondheid slecht te noemen en is zij zeer gevoelig voor bacteriën in haar benen waardoor zij constant open wonden op haar voeten heeft die weer grote kans hebben om uit te groeien tot onstekingen.

Louise Vermie

Laura Hijne: ,,Als kind heeft ze al regelmatig ziekenhuisopnames gehad en kon vaak niet lopen. Ook als jong volwassen was ze altijd in en uit het ziekenhuis waarbij ze vaak geopereerd werd om stukken bot weg te halen die waren geïnfecteerd. Nu, de laatste 9 jaar zit zij permanent in een rolstoel in verband met wonden en infecties aan haar voeten. Ze zit vrijwel constant aan de antibiotica maar die doen hun werk niet goed voor haar. Haar wonden blijven vaak open of gaan door de minste of geringste wrijving weer open en er komt een nieuwe ontsteking in het weefsel of aan het bot. Wat dan vaak weer resulteerde in operaties en antibioticaop allerlei manieren. Eerst vaak met pillen of een infuus, maar omdat ze zoveel slikt neemt haar lichaam dat niet meer goed. Ook het infuus was steeds moeilijker te prikken omdat er al zo vaak geprikt werd, haar armen waren hierdoor vaak bond en blauw. Ze heeft nu ook meerdere keren een centrale lijn in haar hals gehad voor betere opname van de antibiotica en constante toediening. Ook heeft ze al vele keren haar beide benen in het gips gehad voor maanden om te kijken of de wonden zo wilden helen. Dat hielp helaas niet en maakte het soms alleen maar erger.

Amputatie

Nu de antibiotica, het gips en de operaties niet lijken te werken willen de artsen nu haar onderbeen amputeren en niet alleen het geïnfecteerde bot maar haar hele onderbeen en dan nog is er een kleine kans van slagen omdat haar wonden slecht genezen.

Ondertussen is Louise zelf aan de slag gegaan en is zich gaan verdiepen in andere manieren om haar te behandelen en haar been te behouden. Ze is zelf geen voorstander van het idee om haar hele onderbeen te amputeren en wil een andere therapie, ‘bacteriofagen’ therapie proberen. Deze therapie werkt met behulp van virussen die enkel slechte bacteriëren kapot maken en niet zoals antibiotica veel meer schade aanricht aan bijvoorbeeld de lever, darmen en lymfe.

,,Echter is bacteriofagen therapie in Nederland nog niet mogelijk, zelfs onderzoeken worden hiernaar niet toegestaan. Daarom is voor nu de mogelijkheid alleen om naar Georgië te gaan om daar deze therapie te volgen. Toevallig was hier gisteren ook een programma over op NPO 1; Dokters van Morgen. Het lijkt alsof dit misschien wel een hele goede oplossing voor haar kan zijn en kan ze eindelijk haar leven weer oppakken. Nu komt het probleem. Dit kost best heel veel geld en wij hebben helaas niet de middelen omdat allemaal te betalen. De behandeling start vanaf ongeveer €. 5000,- exclusief reis en verblijfskosten. Maar de kans is groot dat ze voor haar meerdere fagen nodig hebben waardoor de kosten heel snel op zullen lopen. Elke faag pakt 1 bacterie aan. Hierdoor zijn ze dus heel specifiek maar wanneer er meerdere bacteriën in de wond zitten zullen er meerdere fagen moeten worden toegepast. 
Het is misschien zelfs nodig om een speciale faag voor haar te gaan ontwikkelen. Ook kan het zijn dat 1 therapie niet voldoende is waardoor zij regelmatig moet terug komen. Hierdoor zullen de kosten dan ook waarschijnlijk bij lange na niet uitkomen op €. 5000 maar uiteindelijk veel hoger oplopen. Daarom hebben wij het budget nu ingezet op €. 7500,-,” vertelt Laura verder.

Daarom is Laura een crowdfuning gestart om zo te proberen haar nichtje haar benen te behouden. Steun door een donatie, al is het een euro, elke euro is er 1.

Doneren doet u hier.

[signoff]

Reageren via facebook