Corona update gemeente Medemblik 7 april

MEDEMBLIK – De afgelopen 24 uur zijn in de gemeente Medemblik 21 mensen positief getest op het Covid-19 virus, 14 meer dan dinsdag waardoor het gemiddelde aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners  nu ligt op 46,6 wat 31,1 meer is dan dinsdag. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames.

In de veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de cijfers ook weer iets minder florissant, de afgelopen 24 uur zijn 260 mensen positief getest op het Covid-19 virus, werden er geen sterfgevallen gemeld en moesten 10 mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. Deze week zijn tot op de dag van vandaag 274 inwoners van Noord-Holland Noord positief getest en zijn 98 mensen opgenomen in het ziekenhuis waardoor het risiconiveau onveranderd op zeer ernstig blijft staan.

Ook landelijk zijn de cijfers weer wat minder positief dan dinsdag. De afgelopen 24 uur zijn 6.409 mensen positief getest op het Covid-19 virus waardoor er in Nederland nu 153.621 besmettelijke mensen zijn. Het reproductiegetal ligt op 1,01 dus nog steeds boven de grens van 1 die als grens wordt gezien voor versoepeling van de coronamaatregelen. De afgelopen 24 uur zijn 23 mensen overleden, zijn 336 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarvan 69 op de intensive cares

Overzicht West-Friesland

  • Medemblik: 21 positief geteste inwoners, 14 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames
  • Opmeer: 2 positief geteste inwoners, 1 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 7 positief geteste inwoners, 1 minder dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 31 positief geteste inwoners, 11 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en 1 ziekenhuisopname
  • Drechterland: 5 positief geteste inwoners, 2 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en 1 ziekenhuisopname
  • Stede Broec: 18 positief geteste inwoners, 15 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames
  • Enkhuizen: 5 positief geteste inwoners, 2 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames

In Nederland zijn tot op de dag van vandaag 2.909.446 prikken gezet waarvan 1.919.046 door de GGD’s, 108.601 door de ziekenhuizen, 550.025 door de langdurige zorginstellingen en 33.1774 door de huisartsenpraktijken in Nederland. Gemiddeld krijgt nu elke 0,7 seconden iemand een prik toegediend.

Reageren via facebook