Het begon 100 jaar geleden in Twisk, 100 jaar De Woonschakel

MEDEMBLIK – Om precies te zijn: 3 december aanstaande is het honderd jaar geleden dat de oudste rechtsvoorganger van De Woonschakel (woningbouwvereniging Volksbelang – Twisk) werd opgericht. Hoewel de verenigingsstructuur met leden inmiddels al geruime tijd achter ons ligt, legden de toenmalige leden de basis voor een huursector in Nederland.

Eeuwfeest

Huurders worden op diverse manieren bij het eeuwfeest van De Woonschakel betrokken. Per juli 2017 wordt er geen jaarlijkse huurverhoging toegepast, in het bewonersblad wordt aandacht gegeven aan de geschiedenis van de volkshuisvesting in Nederland en op 7 oktober 2017 zijn huurders en belangstellenden welkom op de kantoren in Medemblik en Bovenkarspel en enkele bouwlocaties.

Sint Martinus

“Een huursector waar we trots op zijn, maar ook zuinig mee om moeten gaan naar de toekomst toe. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe woonvoorziening Sint Martinus die in 2019 wordt opgeleverd. Het verouderde verzorgingshuis in Medemblik maakt ruimte voor iets nieuws waarbij bewoners heerlijk kunnen wonen in een sfeervolle omgeving en van alle gemakken voorzien.

Eigentijdse wijze

De Woonschakel wil in de geest van het verleden op eigentijdse wijze invulling blijven geven aan goed en betaalbaar wonen in de toekomst voor huurders in West-Friesland”, aldus Albert Gieling, directeur van De Woonschakel.

Reageren via facebook