Leerlingen Clusius in Marokkaanse sferen

GROOTEBROEK – De wereld is veel groter dan onze geliefde polders. Daarom staat tijdens de ‘multiculti-week’ van het Clusius College in Grootebroek de Marokkaanse cultuur een week lang centraal. De tweede klassen van de vmbo-school ontdekken en leren van alles over de gebruiken van het Noord-Afrikaanse land.

De leerlingen beginnen de multiculturele week met een bezoek aan het Tropenmuseum, waar een tentoonstelling is gewijd aan Marokko. Daarnaast krijgen ze een rondleiding in een Amsterdamse moskee. Een interessante en leerzame dag voor de leerlingen, die veelal voor de eerste keer een moskee van binnen zien.

De overige lessen staan deze week ook in het teken van het Noord-Afrikaanse land. Zo maken de leerlingen onder andere een mozaïek, gaan ze aan de slag met henna en zullen de lessen voeding in het teken staan van de Marokkaanse keuken.

[signoff]

Reageren via facebook