Medemblik Actueel.

Foto: Arie Teeuw
Regionieuws

Vader omgekomen Zilco: ‘wij zijn helemaal leeg’

NIEUWE NIEDORP – Een paar dagen geleden sloeg het noodlot keihard toe voor de familie Teeuw uit Nieuwe Niedorp. De auto waarin de zoon en dochter van Arie en Daniëlle zaten, kwam door de gladheid ondersteboven in een sloot in Oostwoud terecht. Zoon Zilco, 18 jaar, overleefde het ongeluk niet. “We zijn helemaal leeg.”

“Het is bizar wat ons is overkomen”, zo begint vader Arie te vertellen tegen NH Nieuws. “Om je zoon zo te zien, dat is echt vreselijk. We zijn nu volop bezig met de voorbereidingen voor zijn uitvaart. Ik heb Zilco in het ziekenhuis beloofd dat ik hem een heel groot afscheid ga geven, en dat gaat het ook worden.”

Lees ook: 18-jarige inwoner Nieuwe Niedorp overleden bij waterongeval Oostwoud

Ongeluk
In de nacht van zaterdag op zondag reed Zilco’s 19-jarige zus samen met haar broertje door Oostwoud. Door de gladheid raakte ze op de Broerdijk van de weg en belandde het voertuig ondersteboven in het water. “Beide raakten door de klap buiten bewustzijn, maar mijn dochter kwam even later weer bij”, aldus Arie. “Ze heeft toen het raam ingetrapt en kon naar buiten komen.”

Ze onderneemt meerdere pogingen om Zilco te redden, maar moet door de kou hulp gaan zoeken. Iets verderop belt ze aan bij de familie Dubbeld. “Zij hebben onwijs goed gehandeld en daarvoor zijn we ze heel dankbaar. Ze hebben mijn dochter geholpen, de hulpdiensten gebeld en zijn de sloot ingesprongen om te kijken of ze iets voor Zilco konden doen.”

Niet geleden
Pas wanneer de hulpdiensten arriveren, kan de 18-jarige jongen bevrijd worden. Hij wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar bezwijkt kort na aankomst aan zijn verwondingen. De familie haalt troost uit het feit dat hij niet geleden heeft. “Hij was meteen buiten bewustzijn. Hij ligt er nu ook mooi bij, met zelfs een glimlach op zijn mond.”

Aanstaande zaterdag is de uitvaart in dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp. Naar verwachting komen er honderden mensen op af. “Het wordt heel groot”, vertelt Arie. “We hebben zeker vijf of zes sprekers, we spelen op een gigantisch scherm een film met foto’s af en vrienden zullen een erehaag vormen. Na de begrafenis zullen we een borrel op hem drinken. Dat zou hij mooi hebben gevonden, want het was wel echt een feestbeest”, vertelt hij vol liefde.

Lees ook: Vriendengroep overleden Niedorper kapot van verdriet

Troost
Wat de familie Teeuw is overkomen, is “niet te bevatten”, maar alle troostende woorden van de omgeving helpen hen enorm. “We komen oorspronkelijk uit Assendelft en wonen hier pas een half jaar, maar we ontvangen zoveel warmte uit het dorp”, aldus Arie. “Iedereen is begaan en steekt ons een hart onder de riem.”

Ook de gebaren richting Zilco zijn “hartverwarmend”. “Hij zei altijd tegen ons: ‘ik heb niet zoveel vrienden’, maar moet je nu eens kijken. Zijn vriendengroep heeft in Wormer een heel eerbetoon geplaatst bij hun vaste hangplek, met zijn naam en geboortedatum. Ook een motorclub, waar hij pas net onderdeel van was, heeft een eretocht voor hem gemaakt. Mooi om te zien hoeveel liefde hij krijgt.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook