22.1 C
Medemblik
30 mei 2020 15:41
Medemblik Actueel.

VVD Medemblik: ‘Er wordt meer over dan met de Wognumse verenigingen gepraat’

WOGNUM – Sporthal De Bloesem in de wellus nietus discussie over een opblaasbare tijdelijke sporthal blijft in Wognum de gemoederen bezighouden. Zeker nu naar buiten is gekomen dat afgelopen maand Wognumse teams op de aan hun toegewezen avonden niet konden spelen omdat er o.a. een personeelsfeestje van de GGD plaatsvond waarvoor zij moesten wijken.

Dit is bij de VVD in Medemblik in het verkeerde keelgat geschoten. Fractievoorzitter Mark Raat: ,,Al een paar jaar zijn de Wognumse zaalsportverenigingen ontevreden over de samenwerking met de beheerder van de Bloesem en op verzoek van deze verenigingen heeft wethouder Joset Fit zich bereid gevonden om te gaan praten met Mark Beemster als vertegenwoordiger van de Wognumse zaalsportverenigingen terwijl juist Ko de Groot en Chris Koenders door de Wognumse zaalsportverenigingen zijn aangegeven als hun vaste vertegenwoordigers waarop de wethouder heeft laten weten niet bij het betreffende overleg aanwezig te willen zijn.

De VVD wil nu van de wethouder weten waarom de gemeente invloed wil uitoefenen op welke woordvoerders de verenigingen afvaardigen en daar dan de aanwezigheid van de wethouder op baseert. De VVD is van mening dat de gemeente gewoon de 2 door de verenigingen naar voren geschoven vertegenwoordigers gewoon bij de gesprekken aanwezig moeten zijn.

De VVD is ook benieuwd waarom de opblaashal nu ineens niet bij de Bloesem kan worden geplaatst maar wel bij de Dres in Nibbixwoud. De VVD gaat er vanuit dat de kosten voor beide locaties hetzelfde zijn.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook