Kinderen en armoede in de gemeente Medemblik

Medemblik – Patricia de Haan(PvdA) heeft haar tanden gezet in een moeilijk vraagstuk binnen de gemeente Medemblik,  ‘armoede’ en dan voor speciaal kinderen die leven in armoede en daardoor vrijwel voor alles worden uitgesloten.

patricia de haan.fwOm een betere inzicht te krijgen in deze problematiek wil Patricia de Haan van het college wel eens wat cijfers op tafel zien verschijnen, zij vraagt daarom het college ook om hoeveel kinderen in de gemeente Medemblik opgroeien in een situatie van armoede. Maar ook of de gemeente Medemblik initiatieven ontplooit om juist deze kinderen die in (stille) armoede opgroeien te ondersteunen.

Het lijkt Patricia de Haan een goed plan om een speciaal beleid te gaan ontwikkelen waarin juist specifiek deze groep mensen worden begeleid en ondersteund om de armoede te bestrijden. Wat haar betreft kan dit direct worden meegenomen in het vernieuwde armoede beleid.

Lees ook: PWF wil ‘kindpakket’ in gemeente Medemblik

Zij is dan ook wel benieuwd hoeveel inwoners van de gemeente Medemblik jaarlijks gebruik maken van de vergoeding schoolkosten, van de éénmalige vergoeding bij overgang naar het voortgezet onderwijs, maar ook of er wel gebruikt wordt gemaakt van de vergoeding bij het nemen van zwemlessen of dat mensen wel gebruik maken van de pc/laptop regeling die de gemeente Medemblik heeft. Maar ook wil zij weten hoeveel inwoners van de gemeente Medemblik gebruik maken van de jaarlijkse bijdrage voor deelname aan en sportclub en/of culturele activiteit.

Lees ook: PvdA Medemblik wil meer geld voor armoedebestrijding

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.