Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Runderstoof met kastanjechampignons

Runderstoof met kastanjechampignons

Runderstoof met kastanjechampignons Runderstoof met kastanjechampignons Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 4 sukadelappen (ca. 500 g)
  • 100 g cocktailuienmix rood en geel
  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 3 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 kg aardappelen, geschild
  • 400 g sperziebonen
  • (1 el allesbinder)

Instructies

Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het met peper en zout. Pel de uitjes en snijd ze doormidden. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de uitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de gedroogde tomaatjes toe. Schenk zoveel water in de pan dat het vlees onder staat. Doe laurier en kruidnagels bij het vlees. Laat het vlees met een deksel op de pan in ca. 2½ uur gaar worden op laag vuur. Voeg indien nodig water toe. Wrijf of borstel de champignons schoon of was ze snel. Snijd ze in partjes en stoof ze 30 minuten met het vlees mee. Breng het gerecht met peper en zout op smaak. Bind het vocht desgewenst met allesbinder. Schil de aardappelen en maak de sperziebonen schoon. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Kook de sperziebonen in 10-15 minuten gaar. Giet de aardappelen en de sperziebonen af. Verdeel over 4 borden en schep de stoof met jus ernaast.

Reageren via facebook