Lentegroenteschotel met shoarma
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g gele rijst
- 250 g groene asperges
- 250 g wortels (panklaar)
- 3 el olijfolie
- 400 g shoarmavlees
- 250 g peultjes (in schuine stukken)
- 250 g diepvriesdoperwten
- 1 tl citroensap
- 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
Instructions
- Kook de rijst en laat uitstomen.
- Snijd intussen de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 gelijke stukken.
- Houd de kopjes apart.
- Halveer de worteltjes in de lengte.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin het shoarmavlees met de wortels 4 minuten op middelhoge stand.
- Voeg de stukjes asperge en de peultjes toe en roerbak nog een paar minuten.
- Voeg de doperwten en aspergekopjes toe en roerbak nog 2 minuten.
- Neem de pan van de warmtebron en schep de citroenrasp, peterselie en de rest van de olie erdoor.
- Serveer de lente groenteschotel met shoarma met de rijst.
Reageer