Lentegroenteschotel met shoarma (Foto: DEEN Supermarkten)

Lentegroenteschotel met shoarma


Lentegroenteschotel met shoarma
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 300 g gele rijst
  • 250 g groene asperges
  • 250 g wortels (panklaar)
  • 3 el olijfolie
  • 400 g shoarmavlees
  • 250 g peultjes (in schuine stukken)
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 1 tl citroensap
  • 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
Instructies
  1. Kook de rijst en laat uitstomen.
  2. Snijd intussen de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 gelijke stukken.
  3. Houd de kopjes apart.
  4. Halveer de worteltjes in de lengte.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin het shoarmavlees met de wortels 4 minuten op middelhoge stand.
  6. Voeg de stukjes asperge en de peultjes toe en roerbak nog een paar minuten.
  7. Voeg de doperwten en aspergekopjes toe en roerbak nog 2 minuten.
  8. Neem de pan van de warmtebron en schep de citroenrasp, peterselie en de rest van de olie erdoor.
  9. Serveer de lente groenteschotel met shoarma met de rijst.

 

Reageren via facebook